55-има таекуондисти от „Фолкън” (Бл) завоюваха 63 медала на държавното първенство

Filed under: Спорт |

 Благоевградчани отново ще са гръбнакът и на националния отбор за Евро 2013 в Словения

Таекуондистите на „Фолкън” (Бл) за пореден път доказаха класата си на държавното първенство във версия ITF. 55-има състезатели на благоевградския клуб взеха участие във всички възрастови групи, като в конкуренцията на 400 състезатели от страната те завоюваха рекордните 63 медала.

Безапелационно благоевградският клуб завоюва първи места в отборните класирания и при децата, и при юношите и девойките, и при мъжете и жените. Общо таекуондистите от „Фолкън“ донесоха в Благоевград 28 златни, 20 сребърни и 15 бронзови медала.

Държавното първенство бе и подбор на националния отбор за предстоящото европейско първенство в Словения. Всички държавни шампиони при мъжете и жените влизат в селекцията на националната гарнитури. При децата, юношите и девойките и сребърните медалисти от държавното ще участват в Европейското първенство. Това определя, че националните гарнитури във всички категории ще са изградени основно от състезатели на „Фолкън“.

Най-малките таекуондисти на „Фолкън” заслужиха купата за отборни победители с 5 златни, 5 сребърни и 5 бронзови медала. Отборно юношите са първи на спаринг. Девойките също взеха отборната купа в същата дисциплина. Със своите 16 златни, 11 сребърни и 5 бронзови медала юношите и девойките безапелационно се наредиха на първо място в отборното класиране. При мъже и жени нещата стоят по същия начин. И тук „Фолкън“ е първи в отборната надпревара със спечелените 7 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала.

 

Текст за сн: Групата на „Фолкън”, която завоюва рекордното количество медали.

Spread the love