60 деца от Самоков закриват инициативата „Научи се да караш ски“ на Боровец, наградата за най-добрите е почивка в Банско

Filed under: Спорт |

Финалното състезание по програмата „Научи се да караш ски” – 2012-2013 г. ще се състои в петък в курорта Боровец. В надпреварата ще участват 60 деца от 8 училища от Самоков, Говедарци и Долна баня. Тримата най-добри състезатели ще получат голямата награда – почивка в Банско от 8 до 12 април.  Същата награда ще получат и 19 други деца от цялата страна.

Финалното състезание в Боровец ще започне от 11 ч, а награждаването е предвидено за 12,30 ч.

Очаква се в най-стария ни зимен ски център да присъстват министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев, кметът на Самоков Владимир Георгиев, председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев, ръководителят на Регионалния инспекторат по образованието в Софийска област Христо Андреев, ски легендата Петър Попангелов и др.

Програмата „Научи се да караш ски“ стартира на 20 януари в Банско, като за изминалите оттогава два месеца в 4-те големи зимни курорта – Боровец, Банско, Витоша и Пампорово, са обучени да карат ски общо 2840 деца на вьзраст от 7 до 10 г.

Ски инициативата се провежда за пета поредна година под егидата на спортното министерство и ски федерацията.

 

Текст за сн: До момента близо 3000 деца се научиха да карат ски по програмата на министерството.

Spread the love