Амбициозен съм, с повече от 90 % повишихме спечелените дела от областната управа

Filed under: Благоевград |

Хаджигаев се отчете първи след година и половина управление:В общинските съвети има много неподготвени хора, категоричен е губернаторът на Пиринско

Няма някъде да не съм бил първи, доста амбициозен човек съм, а оценката ще ни дадат служителите и Министерският съвет. Винаги там, където отида, съм искал да се създаде добро място за работа и да има колектив, защото не работим сами, каза областният управител Костадин Хаджигаев по време на направения отчет за свършеното през почти една година и половина от управлението му. По думите му с повече от 90 % се е повишил делът на спечелените дела от областната управа. Според него част от администрациите и хората, които са в общинските съвети, са неподготвени, което е и причината да бъдат връщани част от решенията. Осъществил е контрол по законосъобразност на 4638 решения на ОбС, като са върнати за ново обсъждане 262 решения и са оспорени 60. 10 проекта има разработени и се изпълняват от администрацията. Направил е изнесени приемни в 13 общински центъра, разрешени са доста проблеми.  

Хаджигаев припомни и за срещите с посланиците на Турция и Гърция, принцесата на Тайланд, за ползотворните посещения в Истанбул, във Филипините, където е получил награда ГУСИ, форума в Китай, като резултат от него е идването през май на 16 души от областта Дзилин, както и посещението в Брюксел по покана на Европейската комисия.

„Чрез интернет страницата ни сме осигурили пълна прозрачност на дейността ни, реконструирахме центъра за обслужване на гражданите. Имаме за довършване много неща, идеи и сериозни проекти, но времето и изборите ще покажат какво ще се случи от тук нататък”, уточни губернаторът.

По отношение на новите лица в парламента Хаджигаев каза, че един човек трябва да се изгради и да се докаже преди това, за да успее в политиката.

 

Снимка: Хаджигаев направи отчет на свършеното през годините.

 

 

 

Spread the love