Петър Попангелов и 60 деца от Самоков и региона закриха инициативата „Научи се да караш ски” на Боровец

Filed under: Спорт |

 Призьорите наградени с уникални купи, тримата най-добри състезатели – Драгомира Христова, Георги Христов и Борис Петров, получиха и ски ваканция в Банско без пари 

Със състезание на 60 деца от Самоков и региона приключи инициативата „Научи се да караш ски”, която се провежда с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорта, „Бороспорт“ АД, „Витоша ски“ АД, „ЮЛЕН“ АД, „Пампорово“ АД и „Милка”.

Всички малчугани на последното състезание в Боровец показаха завидни технически умения и надпреварата бе оспорвана до самия край.

В гигантския слалом при момичетата победител стана Драгомира Христова, следвана от Калина Сакалийска и Лия Ангелова. При момчетата шампион е Георги Христов, с подгласници Борис Петров и Борислав Чобалигов.

Преди началото на състезанието пред бурните аплодисменти на зрители и участници първото спускане по трасето направи легендата на родните ски – Петър Попангелов.

Шестимата призьори получиха прекрасни купи, изработени специално за събитието, както и награди от  „Бороспорт“ за един ден в Боровец с всички членове на семейството.

Тримата най-добри състезатели – Драгомира Христова, Георги Христов и Борис Петров, получиха голямата награда на „Научи се да караш ски“ – ски ваканция в Банско в периода 3–7 април. Същата награда взимат и 19-те деца от цялата страна, които показаха най-добри резултати в обучителната програма.

Призьорите в състезанието на Боровец бяха наградени от зам.-министъра на спорта Иван Ценов, президента на БФ ски Цеко Минев, генералния секретар на БОК Белчо Горанов и Петър Попангелов.

Специални гости на финала бяха вицепрезидентът на БФ ски Георги Бобев и новият директор „Маркетинг и реклама” на „Бороспорт“ Николай Илиев, Христо Андреев – РИО-София-област, както и представители на Общинския съвет на Самоков.

Петър Попангелов пожела на младите скиори успехи по белите писти, а програмата „Научи се да караш ски“ да продължи да радва всички деца и да им дава възможност да се докоснат до магията на белите спортове и през идната 2014 година.

Благодарение на програмата в подкрепа на здравето на българските деца и зимните спортове през този сезон 2840 деца (от 1-и до 4-и клас) имаха възможността да направят своите първи спускания по пистите на четирите участващи курорта, като за тях се грижеха най-добрите ски учители.

Иван Ценов благодари на всички партньори, реализирали програмата „Научи се да караш ски“. Белчо Горанов заяви, че е радостен от подкрепата, която олимпийският комитет пета поредна година оказва на програмата. Той изрази пожелание броят на децата да се научат да карат ски да се увеличава.

Шефът на родните ски Цеко Минев сподели, че е изключително доволен от успешното провеждане и на петото издание на „Научи се да караш ски“.

 

Текст за сн:

1.Победителите от последното състезание

 

2. Най-добрите при момичетата получиха красиви купи.

Spread the love