Нови 3 г. за измама получи колоритният екссъветник от Кюстендил Валери Ненов

Filed under: Кюстендил |

Мая Миленкова постанови присъдата седмица след като бившият местен избраник бе пребит от съкилийник

С втора присъда за измама се снабди бившият съветник от кюстендилския минипарламент Валери Ненов. Вчера съдия Мая Миленкова от Кюстендилския районен съд постанови наказание от 3 години лишаване от свобода. Според българското законодателство обаче присъдите не се кумулират и ексъветникът ще си изтъпри наложеното от януари 2011 година наказание от 3,6 години за измама на медицинската сестра Капка Конявска. През 2005 година Ненов я завлече с 41 500 лева.

До втората присъда бившият местен избраник стигна след продължителен процес, в който се искаха видеоконферентни връзки с Испания, разпити по делегация и други сложни изисквания. Този път измаменият е Венцислав Велинов, който трябвало да купи апартамент от Ненов. В крайна сметка след сделката ищецът остава без пари и без жилище. По-рано бившият войвода прехвърля чрез една от фирмите си – “Перун”, апартамента на името на дъщеря си. Делото се забави и за това, че Венцислав Велинов от години се установи в Испания.

Ненов няма да прекара остатъка от присъдата си обаче в бобовдолския затвор, а ще пази килията си в затворническото общежитие в Самораново. Причината е, че към момента на извършване на деянието не е бил осъждан, обясни прокурорът по делото Галина Димитрова.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред по-горната инстанция – Кюстендилския окръжен съд. Вчера Ненов дойде в съдебната зала без съдебна охрана, тъй като в момента е в отпуск. Запознати с активностите му не изключват образуване на нови дела заради измамите в затворническото общежитие в Самораново. Както “Вяра “ писа, бившият войвода бе бит наскоро от съкилийник, защото го завлякъл с 6000 лева. Обещанието било да го измъкне от пандиза. По данни на нашата медия ощипаните са няколко пандизчии.

Снимка:  Валери Ненов

Spread the love