Плевнелиев: Предстоят много тежки политически сблъсъци

Filed under: България |

Служебното правителство работи добре и изпълнява своите ангажименти, заяви държавният глава

Президентът Росен Плевнелиев изрази надежда след изборите бързо да бъде съставено правителство, защото хората очакват действия и резултати. Това коментира държавният глава, който пристигна днес на двудневно официално посещение в Унгария, на пресконференция с унгарския президент Янош Адер.

Плевнелиев обяви, че служебното правителство работи добре и изпълнява своите ангажименти. За предстоящите избори на 12 май той посочи, че партиите са в предстартова треска.

„Предстоят много тежки политически сблъсъци в периода 12 април – 12 май. Надявам се, след като българският народ вземе своето мъдро решение и посочи със своя тежък глас кои ще бъдат печелившите, бързо да се състави правителство“, каза държавният глава. Той допълни, че протестите в България са променили дневния ред на държавата и на партиите. Необходимо ни е 42-ото народно събрание много бързо да работи, много бързо да бъде съставено правителство, защото хората очакват действия и резултати – антимонополно законодателство, либерализационни пакети, закони в защита на потребителите и специално с фокус в енергетиката, както и реформи в енергетиката, здравеопазването, образованието и някои други сектори, които не търпят отлагане, каза президентът.

 

Spread the love