27 изяви и куп медали отчете самоковското читалище „Младост 2003”, издържа се с 21 000 лв. от културното министерство

Filed under: Самоков |

27 изяви през годината отчете председателката на самоковското читалище „Младост 2003” Лили Шуманова на отчетно събрание пред 50 души. Всички състави са донесли награди, купи и грамоти. „Нашето читалище е като едно малко училище, където децата творят и излизат истински таланти”, каза Шуманова.

Към читалището са танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Иван Иванов, детска музикална формация „Камбанки” с ръководител Надежда Иванова и шишмановска фолклорна група с ръководител Иванка Слатинска, китарен ансамбъл „Акустика”, начело с Христо Христов, и младият художник Иван Шуманов, който прослави България.

Отчетът бе направен под формата на мултимедия, бе прочетен финансовият отчет за 2012 г. и приет бюджетът за 2013 г. На събранието стана ясно още, че от Министерството на културата са отпуснати 21 000 лв. за дейности и издръжка на читалището, бе прочетена и проектопрограма по повод честванията на 10-годишнината от създаването на читалището.

След събранието Мария Граховска каза: ”Децата, които посещават читалището, са 142. Аз като родител съм изключително доволна от отношението към децата ни. Обучават ги професионалисти и резултатите са налице”.

Снимка: Лили Шуманова

Spread the love