Бащата на един от закланите пред „Соло“: Събуждам се със спомена за наръганото си дете

Filed under: България |

Процесът на първа инстанция беше скалъпен под силата на натиска и уговорките. Това заяви бащата на една от жертвите на бруталното клане пред дискотека „Соло“ Кирил Въжаров – Михаил.

На 18 април 2009 г. Кирил Въжаров и Васил Александров бяха намушкани с нож, излизайки от нощното заведение. Тогава ранен е и техният приятел Кирил Димитров. Участниците бяха целият съдебен състав без младши съдия Мария Дончева, която твърди, че убиецът е Илиян Тодоров. На първа инстанция той беше оправдан, но апелативният съд го осъди на доживотен затвор.
Треньорът на този уговорен мач са родителите на извършителя, бащата Венцислав Тодоров е виден деятел на БСП, каза Въжаров. Тодоров работеше в институт, свързан със земеделието, един от партийните лидери на БСП в Перник. След убийството той се оттегли от челните места в листата на социалистите за общински съветници, но явно партията не забравя, каза Въжаров. Сега Въжаров е готов отново да обжалва присъдата, тъй като съдия Ченалова направи така, че вече три години върви това дело, назначи абсурдни експертизи, включително и от Мария Гроздева, която е пример за поръчкови резултати, твърди почерненият баща. Въпреки всичко назначените експертизи на апелативна инстанция доказват, че откритият нож и раните на жертвите съответстват на 100%. Всяка вечер си лягам и всяка сутрин ставам с един образ – как е покрит мъртъв с едно одеяло. Живея благодарение на неговите приятели, които ни подкрепят психически, каза Въжаров. Не искам аз да правя възмездие, това е работа на съда, добави той.

 

 

Spread the love