„Марек Юнион-Ивкони” поведе на КВК Габрово в битката за волейболната корона

Filed under: Дупница |

Дупничани са само на победа от втора шампионска титла, стотици фенове скандираха „Гости сте” по адрес на габровци

„Марек Юнион-Ивкони” победи с 3:1 гейма КВК Габрово в първия финален мач между двата отбора в спора им за шампионската титла по волейбол и поведе с 1:0 победи. Дупничани затвориха отделните геймове 25:18; 24:26; 25:23 и 25:18. Така момчетата на Найден Найденов са само на победа от повторение на миналогодишния шампионски триумф.

Дупничани дръпнаха от началото в първия гейм и го затвориха при 25:18, бурно подкрепяни от над 300 свои привърженици, които бяха изпълнили целия сектор „А” на „Арена Самоков”. Феновете от Дупница тотално доминираха над тези от Габрово, които бяха по-малко от 50 човека. Вторият гейм на срещата протече далеч по-драматично от първия и габровци стигнаха до победата след 26:24.

Третата част на двубоя отново бе за момчетата на Найден Найденов, които победиха с 25:23, демонстрирайки по-силна воля и желание за победа, въпреки че в по-голямата си част геймът вървеше точка за точка и бе изпъстрен с доста напрежение.

В последния за двубоя четвърти гейм шампионите ни тотално смазаха противника, като на моменти водеха в резултата с 8 точки. Убийствената блокада на дупничани отказа КВК Габрово от битката в тази част, а оттам и от мача.

С песни на победата и скандирания по адрес на габровци „Гости сте” си тръгнаха от залата стотиците фенове на „Марек Юнион-Ивкони”, които бяха въоръжени със знамена, тромби и барабани. Запалянковците, които бяха от тийнейджъри до хора на преклонна възраст, обещаха групово подкрепа за любимците си и във втория финален плейоф утре (5 април) отново в „Арена Самоков”.

Плеяда бивши и настоящи волейболисти изгледаха срещата, която внимателно наблюдаваше и националният селекционер Камило Плачи. Видимо доволен от успеха на своите пък си тръгна от „Арена Самоков” и собственикът на „Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов.

Снимки:

1.Силна блокада и здрави нерви демонстрираха волейболистите от Дупница в първия мач с КВК Габрово.

2. Стотиците фенове от Дупница накараха „Марек Юнион-Ивкони” да се чувства като у дома в „Арена Самоков”.

Spread the love