Финансовият министър остава без заместник: Бившият зам. финансов министър е бил отстранен, тъй като е включен в листите на ГЕРБ

Filed under: Актуално от днес |

Финансовият министър Калин Христов остана без заместник, след като в понеделник е освободил Владислав Горанов. Бившият зам. финансов министър е бил отстранен, тъй като е включен в листите на ГЕРБ. “Оставам съвсем сам”, обяви Христов и не уточни дали ще си търси заместник. В тази връзка премиерът Марин Райков заяви: „В министерствата трябва да има работещи заместник-министри. Наблюдението ми е, че когато няма зам.-министри, започва да функционира система на доверителни лица, които изпълняват тези функции. Аз съм институционално мислещ човек и смятам, че в министерствата няма място за политкомисари, има нужда от ясно разписани правила и задължения. Разчитам зам.-министрите да се включат активно в работата по приоритетите на правителството”. 

Райков отбеляза също така, че е пуснал в неплатен отпуск директора на НАП Красимир Стефанов, за да може да участва в изборите.
До края на мандата си министрите ще се фокусират върху няколко законопроекта – Закона за иновациите, Закона за енергетиката, Закона за средното професионално образование, каза още служебният премиер.

Spread the love