Цялото семейство изпрати на световното по карате петричанина Христо Илиев

Filed under: Спорт |

17-годишният състезател по киокушин карате Христо Илиев в четвъртък отпътува от родния си град Петрич, за да вземе участие на световното първенство в Англия. До София той бе придружен от родителите си, а в столицата се присъедини и сестра му, която е студентка там.

Много развълнуван бе треньорът му Славей Христов, който е и ръководител на спортен клуб по киокушин карате „ГО ДО”. „Изпращам с най-добри чувства най-силния си състезател в клуба Христо Илиев. Това момче има невероятни физически данни, дава всичко от себе си по време на тренировките и затова достигна до спечелване на такива отличия по време на републикански и международни турнири и затова бе привикан в националния отбор за юноши старша възраст в дисциплината кикбокс. Уверен съм, че подготвих Христо за това голямо спортно състезание, каквото е световното първенство, не само физически, но и психически. По време на подготвителния цикъл разучавахме играта на неговите съперници в категория 80+. Срещу него ще се изправят двама английски, двама руски, един холандски, един датски и един немски състезател. Няма фаворит в категорията, но в същия момент трябва да знаем, че щом са определени за участие на световно първенство, значи са на ниво. Не разчитаме на жребий, а на собствените сили. Ако Христо направи това, което правеше в досегашните си участия в различни турнири в страната и чужбина, съм уверен, че със сигурност ще е в тройката. Какво съвпадение! През 2006 година в същата зала – „Кристъл палас” в Лондон – аз взех участие на световно първенство за мъже в категория до80 кг. Сега моят възпитаник Христо ще се състезава в същата зала, но в националния отбор за юноши старша възраст, категория 80+. Той всъщност е първият състезател от Югозапада, който е привикан в националния отбор за юноши старша възраст. Дано да спечели и първия медал”, сподели Славей Христов.

Христо Илиев сподели, че на чашка кафе преди отпътуването му от Петрич неговите верни приятели са го изпратили с пожелания за много успехи и спечелване на медал от Англия.

В столицата той направи и първата си тренировка, която беше тонизираща, под ръководството на неговия треньор Никола Благоев. В петък Христо Илиев ще отпътува за Англия заедно с останалите си колеги от националния отбор.

 

Текст за сн: Христо Илиев

 

 

Spread the love