Голи активистки протестират срещу Путин в Германия

Filed under: Свят |

Голи до кръста активистки протестираха вчера срещу Путин при посещението му в Германия. Активистките на украинското движение ФЕМЕН устроиха акция пред очите на самия руския президент и германския канцлер Ангела Меркел. Двамата присъстваха на откриването на най-големия индустриален панаир за технологии в Хановер. Докато разглеждали щанда на Volkswagen, няколко девойки от групата на журналистите, отразяващи посещението им, се съблекли до кръста и започнали да скандират нецензурни изрази на английски език. Сред приемливите за цитиране лозунги, издигнати от активистките на ФЕМЕН, е „Долу диктатурата, технокрацията и хомофобията!“. Някои от ругатните били изписани и върху телата им. Охраната задържала девойките, като те продължавали да скандират дори и в ръцете на охранителите.

Меркел и Путин преминали бързо към следващата зала от изложението, стараейки се да не обръщат внимание на голите активистки.

Най-големият индустриален панаир за технологии в Хановер се провежда ежегодно. За първи път изложението е проведено през 1947 година, а от 1950 година изложението е с международно присъствие. Русия се включва със свои щанд от 1994 г.

 

Spread the love