Опашка от над 200 ТИР-а се образува край Свищов

Filed under: България |

Опашка от над 200 тежкотоварни автомобила се е образувала край Свищов. Камионите използват фериботната линия Свищов – Зимнич като алтернативен маршрут на Дунав мост, който е затворен за ТИР-ове до 13 април заради пропаднала настилка.

Фериботът ще работи денонощно заради засиления трафик.

Гранична полиция в Свищов предприема и необходимите мерки за облекчаване на трафика, а полицейските екипи пренасочват движението и по други маршрути.

Шофьорите обаче предпочитат ферибота, тъй като чрез него пътуването до Румъния се скъсява с 4 часа.

Засиленият трафик на камиони през Свищов не само създава проблеми с трафика, но и вече е нанесъл поражения върху общинската пътна мрежа. Общината вече е осигурила минерална вода и сандвичи за чакащите шофьори. На четири места са поставени химически тоалетни.

Фериботът Свищов – Зимнич е най-удобната алтернатива на Дунав мост, но е с много ограничен капацитет и придвижването става бавно.

Част от ТИР-овете превозват хранителни продукти и шофьорите се опасяват, че стоката е нетрайна и ще се развали.

За едно денонощие през Дунав мост преминават над 1100 ТИР-а, а фериботът от 7 април е успял да обработи 40-50 тежкотоварни автомобила. Едната платформа е с капацитет 6 ТИР-а, а другата – 3. Фериботът Оряхово – Бекет е с капацитет 300 ТИР-а в денонощие в едната посока.

 

Снимка: Фериботът ще работи денонощно заради засиления трафик.

 

Spread the love