Таекуондистите на „Гладиатор” с нов фурор в чужбина, взеха две титли и сребро на „Белгия оупън”

Filed under: Спорт |

Дупничани пребориха конкуренция от 47 страни от 5 континента, доминираха тотално при момичетата до 33 килограма 

Дупнишкият таекуондо клуб „Гладиатор” спечели 2 златни и 1 сребърен медал на силния международен турнир „Белгия оупън”, провел се в град Гент. В състезанието взеха участие над 1350 таекуондисти от 47 страни. За сериозността на състезанието говори и фактът, че представители на 5 континента се бореха за златото в категориите! 

Основната доминация на дупничани беше при малките състезатели в категория до 33 кг, където Ивона Цинцарска и Мирела Миланова бяха приятните изненади. Двете млади надежди на „Гладиатор” изиграха по 3 срещи, като по пътя към финала отстраниха германки, швейцарки и испанки, за да се изправят една срещу друга в спор за титлата. Треньорът Христо Михалчев заяви, че такова нещо му се случва за първи път. В крайна сметка след равностойна среща Ивона спечели с преднина от една точка. Важното в случая е, че златният и сребърният медал идват в Дупница!

Другият златен медал също беше спечелен от кадет. Митко Джорджев в категория до 61 кг направи три поредни победи и донесе титлата за „Гладиатор”. Най-добрият състезател на клуба Стефан Самарджиев направи много силен първи мач, като смаза представител на Сърбия, във втората среща обаче “нинджата” получи неприятна контузия. При опит за удар в главата на противника той срещна неговия блок с лакът и засегна стара травма на глезена. Стефан получи хематом, но стисна зъби и мъжки доигра мача. Тук можем да кажем, че съперникът му, който беше белгиец, получи и едно домакинско съдийско рамо и спечели с 6:5, но по думите на Христо Михалчев и да бе взел срещата, Стефан нямаше как да участва в следващия кръг заради сериозната си контузия.
При мъжете до 74 кг Теодор Георгиев се представи добре, като направи две много трудни победи срещу силни противници от Андора и Словения, но в третата среща отстъпи на един от фаворитите в категорията. Канадецът със сериозна визитка с нищо не превъзхождаше нашето момче, като срещата вървеше равностойно. В самия край обаче миг невнимание коства на Теодор срещата, противникът му нанесе шут в главата, който дава 3 точки и веднага след това ръката на канадеца беше вдигната. Валентин Крумов записа една победа и една загуба, като тук дупничани отново бяха порязани от съдиите. Дебютантът Наско Александров, за когото това беше първо голяма състезание, беше притеснен и се представи под нивото си, като загуби още на старта.

Треньорът Христо Михалчев изказа специални благодарности на Община Дупница в лицето кмета Методи Чимев и на президента на „Гладиатор” Венцислав Бичаков, без чиято финансова помощ нямаше да може момчетата и момичетата да участват на състезанието в Белгия.

Двама от основните състезатели на „Гладиатор” Виктория Константинова и Кристиан Димитров пропуснаха „Белгия оупен”, защото от 18 до 23 април им предстои европейско първенство за младежи до 21 години в Молдова.

 

Текст за сн:

1. Ивона и Мирела окупираха върха в категория до 33 килограма.

2.Митко Джорджев в категория до 61 кг донесе титлата за „Гладиатор”.

3. Групата на „Гладиатор” в Белгия

Spread the love