Зам. главният прокурор Ася Петрова: „Пазаруването“ на гласове отдавна е започнало, до 100 лв. стига цената на глас за изборите

Filed under: Актуално от днес |

До 100 лв. стига цената на един глас в предизборната търговия тази година. Всички политически партии прибягват до купуването на гласове, съобщи зам. главният прокурор Ася Петрова.

Тази година „пазаруването“ на гласове е започнало по-рано. „Сигналите са повече от 10 в цялата страна, по които има разследвания и няколко проверки. Схемите били познати от предходните избори“, обясни Петрова.

По думите й прокуратурата сериозно се ангажира с предотвратяването на изборната търговия и няма да пренебрегва нито един сигнал за купуване на гласове, без значение от коя политическа сила е подаден.

„Разбира се, безспорно възможността да използваме специални разузнавателни средства (СРС) ще повиши успеваемостта в нашата дейност по тези дела. Но никой не е казал, че СРС ще се използват само в рамките на изборния ден“, каза още Петрова.

Тя припомни, че за целта е създадено структурно звено между ДАНС и МВР, ще има и дежурни прокурори в рамките на изборния ден.

Петрова напомни, че и купуването, и продаването на глас е престъпление.

 

Снимка: Ася Петрова

Spread the love