Президентът Плевнелиев празнува 40 г. на Природоматематическата гимназия заедно със стотици благоевградчани

Filed under: Благоевград |

Президентът на България Росен Плевнелиев дойде за 40-годишнината на Природоматематическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград. Той е неин възпитаник и е получавал многобройни награди по пограмиране.

Държавният глава беше посрещнат от кмета на Благоевград Атанас Камбитов, който също е завършил елитната гимназия.  Заедно с кмета президента посрещна и шефката на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева. Пред препълнената зала „Яворов” президентът се прегърна с бивши учители и заедно с директорката Татяна Ядкова и кмета Камбитов разгледаха юбилейния вестник на училището.

Часове преди това с тържествен педагогически съвет и концерт ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград отбеляза 40-годишнината от създаването си. Тържествата събраха в областния център на Пиринско бивши възпитаници на елитната гимназия в деня на патронния й празник – 12 април, когато отбелязваме Международния ден на космонавтиката.

В препълнената зала „22 септември“ тържествения педагогически съвет откри директорката на гимназията Татяна Ядкова. Сред гостите бяха зам.-кметът Валери Смиленов, началникът на РИО Ивайло Златанов, който е възпитаник на гимназията, и бившият директор Виктор Асийски. Ядкова подчерта огромната роля на първия директор Тодор Чимев за издигането авторитета на гимназията. През чиновете на гимназията са преминали 4985-има ученици. 100 % от възпитаниците й продължават обучението си в България и чужбина, изтъкна директорката.

Програмният директор на БНТ Марио Гаврилов обясни, че среща свои съученици по цял свят, един е бил в Сингапур, друг работел като банкер в Мичиган.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1-2. Кметът Камбитов, президентът Плевнелиев и директорката Ядкова разгледаха училищния вестник и седнаха за тържествения концерт.

3. Снимка за спомен с президента 

Spread the love