Цветанов: Флоров е един достоен служител, с когото системата се гордее

Filed under: България |

След 5-часов разпит в Спецпрокуратурата

С шефа на ГДБОП сме приятели от 1973 г., а със семейството му живеехме в един блок

Станимир Флоров е достоен българин и служител, с когото системата се гордее и ще продължи да се гордее. Той има съществен принос за работата на ГДБОП през последните четири години. Истината трябва да възтържествува.

Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов след близо 5-часов престой за разпит в столичното следствие.
Цветанов бе извикан в Столичната следствена служба в 10 часа, като разпитът му приключи малко преди 15 ч. Той е бил свързан с досъдебното производство за подкуп в особено големи размери срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров, който бе временно отстранен от длъжност на 19 април със заповед на вътрешния министър Петя Първанова.
На въпрос дали е знаел за вътрешната разработка на МВР за шефа на антимафиотите, Цветан Цветанов каза: „Флоров е един достоен човек“.
На въпрос защо разпитът е продължил толкова дълго, бившият вътрешен министър обясни:

„Данните, които са класифицирана информация, няма как да споделя пред вас, защото подписах декларация, че няма да разгласявам факти и обстоятелства по делото. Странно ми беше, че си припомних всичко, което е свързано с моето детство, от кога и защо познавам Станимир Флоров – всъщност от 1973 г. в блока, където сме живели ние и семейството на Флоров, от кога е възникнало приятелството ни като семейство. Оттогава всъщност сме добри семейни приятели”.
Цветанов обаче отрече да е знаел за вътрешната разработка отпреди 14 години срещу Станимир Флоров, както и отказа да отговаря на по-голямата част от въпросите на журналистите.
„Аз съм убеден, че политическата класа в България се възползва от предстоящите избори“, категоричен бе той, като не пропусна да спомене името на Сергей Станишев.
Според Цветанов целта на Станишев и цялата опозиция е той да се оттегли като началник на предизборния щаб на ГЕРБ. В типичния си стил бившият вътрешен министър попита риторично: „Кажете логиката да се оттегля“.

 

Spread the love