Дупничаните Христо Сергиев и Маргарита Евтимова сигнализират: Детска градина „Калина” трупа строителни отпадъци на тротоар срещу частна къща в Дупница

Filed under: Дупница |

Шефката на ЦДГ Райна Хаджийска: Общината е информирана, когато приключи ремонтът, ще почистим!

Строителни отпадъци от детска градина „Калина” близо 2 месеца стоят на тротоара зад Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии в Дупница, алармира в редакцията на „Вяра” Христо Сергиев. Възрастният дупничанин и съпругата му Маргарита Евтимова са възмутени, тъй като струпаните боклуци се намират точно срещу къщата им на ул. „Първи май” №8. Купчината ги дразни и заради това, че не за първи път от градината изхвърлят отпадъци срещу дома им. „Миналата година по време на ремонта в детската градина беше пълно с клекала. Не ни е приятно да гледаме такива неща. Сега няколко пъти се обаждах в общината, първото ми обаждане беше преди месец и половина. В отдела по чистотата ми казаха, че ще изчистят, като приключат ремонта, и аз изчаках. След това отидох втори път, говорих със секретарката на кмета и със зам.-кмета Крум Милев. Обеща ми да изчистят миналия вторник, най-късно в сряда. В събота дойде някакъв багер, бутна и си замина. Мислех да взема боклука и да го занеса пред вратата на детската градина, за да видят какво е, но физическото ми състояние не позволява това.

Ако този боклук аз съм го изкарал на тротоара, от общината ще дойдат и ще ме глобят, понеже съм частно лице. Но понеже е детска градина и тя е към общината, за тях няма никаква санкция”, заяви Христо Сергиев. „Миналата година по време на кампанията „Да изчистим България за един ден” почистихме цялата улици, листче не беше останало, а сега заради тия отпадъци нямаме желание и не се включихме в инициативата”, добави съпругата му Маргарита.

„Това ли е най-големият проблем на Дупница? Извозваме строителните отпадъци, има машина, която ги товари, но има и на тротоара. Общината е информирана и когато приключим ремонта на оградата, ще почистим”, каза директорът на детската градина Райна Хаджийска.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1.Христо Сергиев и Маргарита Евтимова заявиха, че не им е приятно да гледат намиращите се срещу дома им отпадъци.

2.  Боклукът е струпан на тротоара зад оградата на Тютюневия техникум.

Spread the love