Кандидат-депутатите от ГЕРБ в Перник: Имаме воля и ще продължим да работим за модерно българско земеделие

Filed under: Перник |

„Обезлюдяването на селата започна преди 23 г. Трябваше своевременно да се предприемат мерки. За щастие напоследък се забелязва тенденция млади хора да се завръщат в малките населени места, за да се занимават със селскостопански дейности”, заяви по време на среща с жители на радомирското село Стефаново кандидатът за народен представител от 14-и пернишки МИР Ирена Соколова. Пред хората тя обясни, че правителството на ГЕРБ е защитило пред Брюксел и е постигнало 30% увеличение на директните плащания за българските земеделци.

„Ние от ГЕРБ работим за равнопоставена подкрепа на българските земеделци и ще продължим с увеличаване на селскостопанските субсидии. Продължаваме и с практиките за целенасочено подпомагане на традиционните български производства – овощарство, зеленчукопроизводство и животновъдство чрез максимално възможните пакети за финансова подкрепа от Програмата за развитие на селските райони и увеличаване на пакета национално подпомагане”, каза пред жителите на селата от Радомирска община кандидат-депутатът Радослав Йорданов.

Пред жителите на селата Долни Раковец и Червена могила Ирена Соколова каза, че правителството на ГЕРБ е увеличило подкрепата за сектор „Земеделие” общо с европейски и национални средства от 1,263 млрд. лева за земеделска кампания през 2009 г. на 2,145 млрд. лв. за кампанията през 2012-а. „Беше договорено да не се затварят млечните ферми, неотговарящи на евроизискванията, а тяхната суровина да се използва за сирене и кашкавал”, обясни тя. Кандидатът за народен представител Ана Цветкова пък уточни колко важна е подкрепата за младите фермери и малките производители в планинските и необлагодетелстваните райони.

„Важно е земеделските производители да знаят, че в програмата на партия ГЕРБ е заложено развитие на хидромелиорациите чрез средства от фондовете на ЕС. Това ще позволи да се увеличат добивите, а оттам и доходите на хората, занимаващи се с тази дейност”, каза Радослав Йорданов. На срещата с жителите на радомирските села Владимир, Червена могила, Долни Раковец и Стефаново бяха и кандидатите за народни представители Светлин Иванов, Пламен Ангелов и Даниела Владимирова.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Радослав Йорданов

2.Ирена Соколова

3.Отляво надясно – кандидатите за народни представители от ГЕРБ Радослав Йорданов, Даниела Владимирова, Ана Цветкова, Светлин Иванов, Ирена Соколова

4. Отляво надясно – Радослав Йорданов, Ирена Соколова, жител на Стефаново, Даниела Владимирова

 

 

 

 

 

Spread the love