Кметът побойник на Габрене Евтим Николов: Харизанов, М. Янков, С. Евтимов, Г. Христов и К. Пецев ме саботират, 80% от подписката в защита на полицай Харизанов е фалшива

Filed under: Петрич |

В сигнал до петричкия градоначалник, прокуратура и полицияКметът на петричкото село Габрене Евтим Николов заподозря в саботаж 4-ма свои съселяни и се оплака на кмета инж. Вельо Илиев, на прокуратурата и на полицията. В писмения сигнал Николов твърди, че 4-ма габренлии стоят в основата на масовите безредици в селото. Според него Димитър Харизанов, Марин Янков, Сашо Евтимов, Георги Христов и Кирил Пецев лъжат хората и събират подписи в защита на граничния полицай Николай Харизанов. Ето какво заяви кметът на Габрене: „Димитър Харизанов има водопроводно отклонение от питейния водопровод на 1 км и си полива овощната градина. Въпреки че има достъп до поливна вода, той полива с питейна. Марин Янков му е зет и държи магазина до кметството. 8 поредни години не е плащал питейна вода. Водопроводът му е вързан към водопровода на кметството. Магазинът е незаконен. Той не отговаря на изискванията по ТСУ. Построен е не по план. Всъщност магазинът е построен върху склад за дърва и въглища и е на отстояние 1 метър от сградата на кметството и на 0 метра от съседите. За този магазин има докладна от мен до общинския кмет инж. Вельо Илиев, до РДНСК и РП за кражба на питейна вода. Не може хората да плащат вода, а магазинът – не. Сега обаче след моя сигнал е монтиран водомер от началото на годината. И въпреки всичко водопроводът е взет от съседната къща, а не както се изисква по документи – от уличния водопровод. Янков има водопроводно отклонение на 1 км за поливане на овощна градина и друго в полето за гараж на автобуси. Трето водопроводно отклонение той е направил направо от извор над селото в Беласица, откъдето се черпи вода за ГКПП – Златарево. Питам, ако всички тръгнат да отклоняват питейна вода, какво ще остане за селото – нищо?

Третият подстрекател на бунтовете – Сашо Евтимов, е зет на сестрата на граничния полицай Харизанов. Той негодува, защото кара камион ЗИЛ-131 с фалшива регистрация, с който мародерстваше по полето. Именно аз го спрях. На четвъртия – Георги Христов, му отнех построения без разрешение водопровод, който бе направен в чужд имот. За петия – Кирил Пецев, ще кажа само, че полицаят му е кум”.

Повече подробности в печатното издание

Снимка: Ефтим Николов

Spread the love