Голата Темида на протест срещу правосъдието: Ексхибиционистката напъва с голи цици за реформи в министерството

Filed under: България |

Протестен пърформанс за липсата от реформи в съдебната система с участието на голата Темида се проведе пред Министерството на правосъдието.

Първоначално Темида се появи цялата в рани и бинт, плътно застанала до представител на политическата класа и наклонила везните си в неговата посока. В хода на пърформанса бяха свалени всички бинтове от Темида, раните й бяха почистени и тя остана гола пред Министерството на правосъдието. След като и последният белег беше премахнат, Темида можеше вече да облече черната си тога и да се опита действително да балансира везните в ръката си.

„За никого не е тайна, че най-големият проблем в момента в България е съдебната система. Работещите в системата знаят, че всичко е много гнило, но искаме да покажем, че всички останали също знаем това и наистина има нужда от много сериозна промяна там. Силно се надявам, че ще ни чуят“, заяви Орлин Пенков от „Бащи за отговорно родителство“, който днес влезе в ролята на политика, хвърлящ сянка на Темида.

Преди три дни стана ясно, че Бойко Борисов лично е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата. Това стана известно от един от записите, които бяха разпространени до медиите. Борисов получава данните от прокурорските проверки лично от вече отстранения скандален прокурор Николай Кокинов.

Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи. Всички те ще трябва да отговорят официално водили ли са този разговор. До момента нито един от тримата не е отрекъл автентичността на записания разговор.

Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов по чл. 288, в който се казва, че този, който възпрепятства наказателно преследване на друго лице, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Те са категорични, че Бойко Борисов е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата.

Spread the love