Дупнишкият адвокат Никола Коларов: Време е да оздравим родината си, като осигурим бъдеще за младото поколение

Filed under: Дупница |

Призив за национално единство в Страстната седмица

Известният общественик адв. Никола Коларов изпрати писмо до редакцията в в. „Вяра”, в което отправя призив за национално единство. Като родолюбец, според него е дошло време България да се оздрави. Ето какво пише адв. Коларов:

Всеки от вас дълбоко в себе си е наясно, че ние сме прекалено разделени. Време е да оздравим България. Ето защо трябва да кажем на всички българи: погледнете над стереотипите, които ни заслепяват. Ние имаме нужда един от други, всички без изключение се нуждаем един от друг. Нямаме нито един излишен човек. Но от дълго време някакси политици ни казват, че те са правите, а ние останалите не сме, т.е. ние, другите. Онези – от малцинствата, онези либералите, онези бедните и бездомните, онези с разните недъци. Стигнахме дотам, че почти сме ги осъдили на смърт. Онези другите.

Обаче България е това. Няма „онези другите”, има само „всички ние”. Една нация, вярваща в Бога, неделима и със свобода и справедливост за всички. Това е нашата клетва за вярност и това е същността на новия договор.

Като студент в Юридическия факултет в София, чух ясно от един професор – Живко Сталев, който ни казваше, че България е най-великата нация в историята, защото нашият народ винаги е вярвал в две големи идеи, че утрешния ден може да бъде по-добър от днешния и че всеки от нас има лична морална отговорност да го направи такъв.

Сега, в този момент, някъде в България се ражда едно дете. Нека нашата цел да бъде да дадем дом на това дете, здраво семейство и перспективно бъдеще. Нека целта ни да бъде да се стараем това дете да има възможност да разгърне напълно дарбите, дадени му от Бога….

Нека целта ни да бъде да дадем на това дете страна, която е единна, а не разединена – страна с безгранични надежди и безкрайни мечти, страна, която вдъхновява своите граждани и въодушевява света.

Нека това бъде нашата кауза, нашият ангажимент и нашият нов договор. Мои съграждани, българи, завършвам с това, откъдето за мен започна всичко: все още вярвам в едно място, което се нарича НАДЕЖДА. Бог да ви благослови и Бог да благослови България.

Spread the love