Анулираха 3 партии на скандален благоевградски шахматист на турнира „Стара столица” във Велико Търново

Filed under: Спорт |

Борислав Иванов отново заподозрян в измама, кюстендилецът Велислав Куков триумфира на международната надпревара

Анулираха три партии на благоевградският шахматист Борислав Иванов по време на участието му в турнира „Стара столица”. Причината е поредна доза съмнения за използване на непозволени средства от страна на придобилия скандална известност шахматист на „Виктори” (Благоевград), който два кръга преди края на надпреварата във Велико Търново водеше в класирането.

Припомняме, че само преди месец на мемориала „Б. Андонов“ в Кюстендил гросмайстор Кирил Георгиев бутна фигурите от дъската след загуба от Борислав, претендирайки, че опонентът му е играл нечестно.

Името на Борислав Иванов стана известно на спортната общественост след скандал миналата година, когато заради подозрения, че използва непозволени средства, на турнир в Хърватска благоевградчанинът беше събличан гол за проверка.

Иначе във Велико Търново на силния международен турнир триумфира кюстендилецът Велислав Куков, който се състезава за дупнишки клуб. Той спечели 7 от 9 възможни точки, а след него 6 човека останаха с по 6,5 точки.

Наградният фонд, поделен между първенците в турнира, бе в размер на 8350 лв., а спор за това кой е №1 водиха 100 шахматисти от 10 страни.

Турнирът са проведе под патронажа на кмета на града инж. Даниел Панов, а сред участниците бяха двама гросмайстори, 9 международни майстори, 4-ма фиде майстори и 2-ма WCM. Сред участниците имаше и екзотично участие в лицето на Лим Киан от далечна Малайзия.

 

Текст за снимки:

1. Велислав Куков спечели международния турнир в старата ни столица.

2. Борислав Иванов отново предизвика скандал около себе си.

Spread the love