Зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев и кметът Петър Паунов откриха нова фитнес площадка в Кюстендил

Filed under: Кюстендил |

Зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев, кметът Петър Паунов и областният управител инж. Владислав Стойков прерязаха лентата на новоизградена спортна площадка в Кюстендил. Площадката разполага с 12 фитнес уреда и е предназначена за тренировки на открито. Новата спортна придобивка се намира до бившето лятно кино и е на стойност 20 000 лв., като средствата са предоставени от община Кюстендил и спортното министерство.

„Радвам се, че на този прекрасен ден, когато празнуваме Възкресението, св. Георги показа, че бди над Кюстендил и ни изпрати скъп гост. Големите мъже на България за съжаление не са хиляди. Можем гордо да застанем пред младите хора на този град и да предложим още едно кътче за всички, които искат да поддържат тонуса си”, каза при откриването кметът Петър Паунов.

Йордан Йовчев посочи, че в лицето на г-н Паунов Кюстендил разполага с един доста спортен кмет. Великият български гимнастик, който наскоро прекрати забележителната си спортна кариера, добави, че изграждането на подобен вид площадки ще спомогнe за по-голяма масовост сред децата и те ще растат силни и здрави.

Шампионът по спортна гимнастика демонстрира няколко вида упражнения на един от мултифункционалните уреди на спортната площадка за стрийт фитнес. В Кюстендил Йордан Йовчев бе придружен от бившия футболен съдия, а сега съдийски наблюдател и ментор на млади таланти Цветан Георгиев, който е главен експерт в министерството. На церемонията по откриването на спортната площадка присъства и водачът на кандидат-депутатската листа на ПП ГЕРБ в Кюстендил Кирил Калфин. Той прегърна великия шампион и размени няколко думи с него за развитието на спорта в Кюстендил. За да поздрави Йордан Йовчев, бе дошла и най-добрата кюстендилска лекоатлетка в близкото минало Цветелина Кирилова.

Снимка:

1. Великият гимнастик поздрави Радослав Стойчев под погледа на Кирил Калфин.

2.  Йордан Йовчев, Радослав Стойчев и Петър Паунов прерязаха лентата.

 

 

Spread the love