Селяните от Габрене: Кметът побойник изнася през нощта папки с документи, Евтим Николов: Никой не може да ме мръдне от стола без прокуратурата

Filed under: Петрич |

„Никой не може да ме мръдне от стола!”, каза в първия работен ден след празниците кметът побойник на село Габрене Евтим Николов. Селският първенец обяви още, че атаките срещу него са плод на доказване от страна на прокуратурата. Това обаче е придружено и от негово писмено изложение до държавното обвинение срещу няколкото подстрекатели на бунтовете. Николов смята, че докато е в полагаем годишен отпуск по молба на кмета инж. Илиев, той ще стои настрана от кметството и делата, свързани с него.

Вчера обаче кметът се срещна с градоначалника по негово настояване. Той призна, че въпреки твърдението си е влизал няколко пъти в сградата.

”Влиза и още как. Това го прави нощно време. Изнася оттам папки с документи”, разкриха съселяните му. Бившият кмет на селото Панде Пандев уточни, че подписката срещу колегата му е набъбнала до 600 души. Солидарни с отстраняването му били дори и децата, както и много от възрастните жители. Пандев е убеден, че Николов няма да управлява повече като кмет, защото е потънал в наказателни дела. Срещу него освен местните недоволства и единственият с ВЕЦ в селото – бившият областен на СДС Славчо Смилков. За системното злоупотребяване с името му на почтен бизнесмен той е завел наказателно дело в Благоевградския съд. Първото дело се отложи поради неявяване на защитата на подсъдимия кмет.

Снимка:

Евтим Николов

Spread the love