Самоубиец се хвърли под влака при 9-и тунел на кюстендилското село Раждавица: Натовариха тялото във вагон от композицията от Земен, спряха движението за 5 часа

Filed under: Кюстендил |

Кметицата на селото Росица Васева: Виждаха се само краката

Неизвестен мъж на възраст между 45-50 години се хвърли под пътническия влак от Земен за Кюстендил преди 9-ия тунел на село Раждавица около 6.28 ч. вчера сутринта. Самоубиецът е избрал мястото, където жп линията прави поредица от завои. Той разперил ръце, обърнат с лице срещу влака. Машината се е движела със 70-80 км/ч. Машинистът нямало как да реагира, за да предотврати нелепия инцидент. Локомотивът е отнесъл фонтанелата на починалия, а по жп линията имаше следи от мозък и кървави петна. Виждаха се и ръкавици на медиците, правили първия оглед. Трупът е натоварен малко по-късно на самия влак, а на спирката на село Раждавица вече е прехвърлен в специализирания автомобил на Спешния център. На място имаше екипи на Гражданска защита и на полицията. Тялото е закарано за аутопския в кюстендилската болница.

Заради трагичния случай 6 влака не са успели да се придвижат по разсписание до обяд. Трябвало е да пътуват по линията в 7.30, 9.40, 10.20 и 12.15 часа. За 5 часа и половина жп транспортът към и от Кюстендил бе преустановен.

В село Раждавица версиите за самоубиеца бяха две. Местни жители твърдяха, че починалият е Сашо, който бил шизофреник и обявен за общодържавно издирване от майка му преди 7-8 години. “Не е Сашо, тъй като трупът, който видях, беше на по-възрастен и дебел човек”, коментираше пътник в чакалнията на гарата в Раждавица.

В центъра на селото се говореше, че хвърлилият се под влака е Огнян, който наскоро купил къща малко над читалището. “Категорично мога да кажа, че не е Огнян, той не е толкова пълен. Живее с баща си. Знаем го”, казваха други.

Кметицата на село Росица Васева била уведомена рано сутринта, за да отиде на мястото на инцидента. „Нищо не се виждаше, човекът беше под мотрисата. Показваха се само краката, не можеше да се определи какъв е. Все още не е доказано, че се е самоубил. Може да е някакъв нелеп инцидент. Все пак е извън населеното място”, добави Васева. Тя добави, че спряганите имена на двама души за предполагаеми самоубийци в момента не са в Раждавица. Отсъстват от 3-4 дни. “Мъжът, за когото се говори, обикновено се движи с придружител. Те са баща и син, миналата година купиха къща тук, но нямат адресна регистрация. Идват събота и неделя идват да наглеждат имотите си, а трупът, който видях, е на доста по-млад човек”, уточни кметицата. Тя  не е сигурна и в годините на мъртвия – 45-50. “Ако е болен човек, има изменения. От един поглед като мен не може да се даде изчерпателна информация”, констатира тя.

Снимки:

1. Кметицата Росица Васева

2.Парче от мозъка на самоубиеца.

Spread the love