Топ 7 на супербогатите неомъжени жени в света: Индийката Иша Амбани е най-желаната милионерка със състояние от $ 27 млрд., играе футбол и свири на пиано

Filed under: Звезди |

Майката на 3-ма синове Алиша Копловиц  със спестени 2,1 млрд. се стиска за първа класа, лети с обикновените пътници, когато отива на почивка в чужбина

Това са едни от най-богатите жени в света. Не всички са млади, но имат две много важни качества – милиардерки са и не са омъжени. Вижте 7 от най-богатите неомъжени жени в света:

7. Делфин Арно – 2 млрд. долара

Тя е една от най-богатите жени във Франция и света.Завършила е EDHEC Business School и London School of Economics. Тя е дъщеря на Бернар Арно, председател на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Преди да се присъедини към компанията на баща си, е работила за McKinsey & Company.

Тя е вторият най-голям индивидуален акционер в компанията на баща си със 7,5%. Нейната длъжност в компанията е Human Resources Manager. През 2005 г. се жени за Алесандро Валарино Ганча, наследник на компанията за вина Gancia, но се развеждат след 5 години.

6. Алиша Копловиц – 2,1 млрд. долара

Тя и сестра й са наследнички на Construcciones y Contratas, S.A. През 1997 г. Алиша продаде част от своите акции на сестра си за 800 млн. долара и основа своя компания – Omega Capital. Има трима синове, но в момента не е обвързана. Старае се да живее скромно, лети в икономична класа, когато отива на почивка в чужбина.

5. Филиз Сахенк – 3 млрд. долара

 

Филиз Сахенк работи в семейната фирма Dogus Holding, където ръководи бизнеса с луксозни стоки и туристическия бизнес. Една от най-богатите жени в Турция.

4. Анна Абрамович – 3,4 млрд. долара

Тя е дъщеря на Роман Абрамович. И тя, като баща си, обича да се забавлява – виждана е в компанията на известни рапъри като Will.I.Am от Black Eyed Peas.

3. Тамара Екълстоун – 3,9 млрд. долара

Тя е дъщеря на Бърни Екълстоун. Родена е в Милано, но има британско гражданство. Учила е в London School of Economics и University College London. Изявявала се е като тв водеща. Все още не е омъжена, но е сгодена за Джей Талънд – брокер на ценни книжа, с когото се е запознала през януари.

2. Шарлот Казираги – 5,7 млрд. долара

Тя е четвърта поред наследничка на трона в Монако. Шарлот е второто дете на принцеса Каролина и Стефано Казираги и внучка на принц Рение. Завършила е философия в Сорбоната. Била е модел, журналист и редактор на списание. В момента си има приятел – Гад Елмалех, но все още не са женени.

  1. 1.    Иша Амбани – 27 млрд. долара

Индийката Иша е единствена дъщеря на петия най-богат човек в света – Мукеш Амбани, председател на Reliance Industries Limited. На 16-годишна възраст вече е притежавала дял в компанията му на стойност 80 млн. долара. Играе футбол и свири на пиано. В момента е студентка в Йейл, където учи психология и азиатски науки.

Spread the love