Самоковските състезателки с добро класиране на държавното по спортна аеробика

Filed under: Спорт |

Състезателките по спортна аеробика от клуб „Самоков” спечелиха медали и записаха добри класирания във финалите на държавното първенство за всички възрастови групи.

Синтия-Мари Ангелова очарова българските съдии и зае второ място. Във финалната осмица на 6-а позиция след квалификациите се класира другата самоковска грация Анита Гаврилова, но на финала журито я остави на 7-о място, като я лишиха от правото да представи България и на международния турнир за юноши и девойки в края на тази седмица, с невероятно сложната и красива композиция.

Според регламента първите шест от всяка категория ще участват в предстоящия международен турнир отново в хотел „Самоков”, който ще съпътства турнира за Световната купа при мъжете и жените. България ще участва с над 70 състезатели във възрастовите групи 9-11, 12-14 и 15-17 години.

Групата на Самоков в състав Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и Камелия Петрова, Мария Генова и София Вададжийска, които обраха овациите и златните медали в Словакия, бе недооценена на държавното и зае втора позиция в двата състезателни дни, с което си разпредели сребърния комплект отличия. Надя Паунова от Самоков заедно с Мария Ленкова и Габриела Черкезова от Хасково, съставляващи тройка при 15-17 години, отново бяха на върха и завоюваха златните медали. Групата ни при 9-11-годишните, съставена от Драгомира Христова, Магдалена Драганова, София Стоянова, Лина Гаврилова и Лидия Ангелова, бе на 5-а позиция в двата състезателни дни. Тройката 12-14 години на Камелия Петрова, Мария Генова и София Вададжийска също е 5-а.

В индивидуалните категории Надя Паунова (при 15-17 години) е 8-а в квалификации и финали. Успешен дебют записаха гимнастичките в най-малката възрастова категория, 7-8 години. Никол Драганова е 10-а, Ивана Бонева 14-а. При 9-11-годишните момичета Стела Йорданова е 10-а, Лидия Ангелова 13-а, Драгомира Христова 15-а и Лора Йорданова – 16-а. Най-много участнички местният клуб от Самоков имаше при девойки 12-14 години. Мария Генова е 14-а, Камелия Петрова е веднага след нея, София Вададжийска е 17-а и Весела Вукова 18-а. Кристина Зографска е 9-а при старта си в по-горна възрастова категория.

Участие в международния турнир за младежи и Borovets cup aerobics open 2013 ще вземат Синтия-Мари Ангелова, самоковските групи 12-14  и 9-11 години и Надя Паунова, като част от комбинираната от два клуба тройка. Треньорите и клубното ръководство са доволни от представянето на своите възпитаници и очакват още по-добри класирания в турнирите в края на тази седмица.

 

Текст за сн:
84- Самоковските момичета показаха интересни композиции и впечатлиха журито.

 

Spread the love