Мая Манолова загуби катастрофално в своята секция от Кирил Калфин със 110:189 гласа, герберът ударен с 5 гласа на негов терен от червената фурия

Filed under: Кюстендил |

Кирил Калфин и Мая Манолова си размениха изборни победи в секциите, в които гласуваха в Кюстендил. Червените победиха в секцията на водача на ГЕРБ листата и вече депутат Кирил Калфин във Второ ОУ „Даскал Димитри”. Според окончателните резлтати от протоколите в секция №42 ПП „Коалиция за България“ има 120 гласа, ГЕРБ – 115 гласа и „Атака“ – 48 гласа.

Учебното заведение се прочу с избирателните списъци в секциите му, в които вече втора година се водят над 400 македонци. Нито един от тях не гласува на 12 май.

В секцията на Мая Манолова, която започва третия си депутатски мандат от „Коалиция за България”, ГЕРБ спечели убедително със 189 гласа срещу 110 за социалистите.

В 98-а секция в кюстендилското село Таваличево, където е родното място на Кирил Калфин, партия „Атака” събира едва 11 гласа.

ПП „Коалиция за България” побеждава управляващите почти 3 пъти с 61 гласа за сметка на 20 за ПП ГЕРБ, сочат още изборните резултати от 98 секция. Таваличево се прочу с кмета си Бойко Перянски, който обяви гладна стачка в кабинета си, за да привлече вниманието към най-стария храм „Света Петка”.

Третият в листата на ПП ЛИДЕР от Кюстендил инж. Стоян Стоилов гласува в 18-а секция, която бе смесена. Там правото си на вот упражниха предимно от ромското население. Бившият председател на минипарламента оттам успя да събере 38 гласа. По-голяма подкрепа от 106 гласа получи в една от секциите в кв. „Герена”, където е къщата на родителите му.

23-годишен депутат софиянец от „Атака” ще има Кюстендилски избирателен район, ако водачът на листата Илиян Тодоров предпочете народно представителство от Благоевград. Така ще оваканти депутатското кресло за съгражданина си Никола Димитров Занев, който е в втори в регистрираната листа в Кюстендилско.

Снимки:

1. Мая Манолова

2. Кирил Калфин

 

 

Spread the love