На път за работа в мебелната фабрика: Инфаркт покоси 41-годишна жена в Благоевград, остави две момчета сирачета и мъж на легло

Filed under: Благоевград |

41-годишна жена издъхна на път за работа в Благоевград и остави две момчета сирачета и съпруг на легло. Ценка Хайдушка, която е от кв. „Грамада”, тръгнала на работа, но на ул. „Зеленка“, пред хранителния магазин, й прилошало. Младата жена издъхнала пред очите на колежката си от мебелната фабрика, в която двете работели. Внезапно се хванала за сърцето, казала, че й е лошо и паднала безжизнена на земята. Приятелката й се обадила на тел. 112. Преди линейката да пристигне, тъй като видяла, че състоянието на Ценка се влошава, колежката й спряла преминаващ джип и помолила за помощ. Закарана е с личен автомобил до спешното отделение, където е установена смъртта й. Ценка е снаха в квартала. Съпругът й Васил е бивш шофьор, преди три месеца получил инсулт и има парализа. До скоро Ценка била безработна, отскоро започнала работа. Резултатът, след направената аутопсия, е инфаркт. Шефът на спешното приемно отделение д-р Владимир Рабаджийски обясни: В 6,55 ч сутринта докараха жената в състояние на клинична смърт – нямаше дишане, без пулс и без кръвно налягане. Веднага беше поставен абокат, дадена кислородотерапия, направена й бе една ампула адреналин и ампула атропин, беше по най-бързия начин консултирана с реаниматор и направена интратрахиална интубация с командно дишане, 4 дефибрилации, но пациентката не показа признаци на живот.

Починалата е оставена 2 часа в СПО, след което е транспортирана в патологоанатомията на МБАЛ. Шокът сред близките и познатите на семейството е пълен, тъй като съпругът на току-що издъхналата млада жена е с инсулт и е на легло. Семейството има двама сина, единият в девети, другият – в пети клас. Хората в квартала не могат да повярват на сполетялото нещастие фамилията, тъй като Ценка през последните дни си била жизнена и не показвала признаци на неразположение. Това е поредният смъртен случай в областния център на млад човек.

Повече подробности в печатното издание

Снимка:   Д-р Рабаджийски

Spread the love