Десетокласничката Глория Михайлова разписа като директор заповедите за матурите и отсече: Трудно е, но се справям

Filed under: Кюстендил |

 Гимназистката предизвика “вулкан” в часа по химия в ПГИМ

Глория Михайлова от 10-и “а” клас на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт (ПГИМ) “Йордан Захариев” в Кюстендил стана директор на училището в Деня на ученическото самоуправление. Девойката седна в креслото на шефката Таня Динева и заяви: „Въпреки трудната и отговорната задача със сигурност се справям. Трябваше да издавам служебни бележки на зрелостниците, да се подготвят заповедите за матурите, да се контролира учебният процес и още куп задачи. Не е толкова лесна работа”, каза ученичката.

Таня Динева с изненада установи, че молбите за директор били само две. Регистриран бил обаче наплив на хигиенисти и охрана. През целия ден момчета и момичета сновяха из училищния двор, за да почистят и озеленят мястото.

Имаше помощник-директор, домакин, касиер, главен счетоводител, медицинска сестра и преподаватели.

Десетокласничката Деси, чиято любима учителка е Силвия Илиева по химия, сподели, че професията е трудна. “Едва изкарах един учебен час, а не мога да си представя какво е да се работи цели шест”, добави Деси. За това, че Илиева е фаворитка на десетки ученици, говори и огромният брой желаещи да я заместят в часове. Мераклиите били цели 20, констатираха в директорския кабинет. Деси представи опит по химия, демонстрирайки реакцията вулкан от две химични вещества.

Снимки:

1-Глория стана директор за един ден.

2-Ученици станаха помощник-директори, медицински сестри, касиери.

3-Опитът по химия в кабинета на Силвия Илиева

Spread the love