Роми от дупнишката „Гиздова махала”, облечени във фланелки на БСП, отрекоха да са подкупвани, гласували по съвест

Filed under: Дупница |

Твърдяха, че не са им давани за подарък коли

„Не сме купени, не сме за 20 лв., искаме работа, живеем в мизерия”, надвикваха се един след друг ромите вчера. Репортер на в. „Вяра” отиде на място в дупнишкия квартал „Гиздова махала” и разговаря с ромите. За минути се стекоха над 100 души и обградиха колата ни. Голяма част от къщите на ромите бяха облепени в афиши на Мая Манолова и Иван Ибришимов. Нямаше нито една с афиши на ГЕРБ. Няколко от ромите ходеха с фланелки на БСП. 

„Името ми е Асен. Партията от 65 г. ме храни. Получавам добри пари и съм доволен от живота по времето на социализма. Не вярвам някой да е взел 20 лв. и да се продаде. Що се отнася до коли… коли има, но те не са от изборната кампания”, категоричен беше Асен.

Всички до един не отричаха пристрастията си към БСП. Всички твърдяха, че са за БСП. Нямаше нито един от присъстващите на площада, който да каже, че е гласувал за ГЕРБ. Една от главните улици на „Гиздова махала” беше пълна с коли. Имаше мерцедес със софийска регистрация СА 9577 КМ. Част от хората съобщиха, че мерцедесът е собственост на Альошата. В махалата шушукаха, че са се появили коли и зад волана им са хора от квартала, но те не били техни. Потърсихме у дома му сочения за ключова фигура на БСП в ромския квартал – Альошата. Той се подпря до опела на улицата и каза: ”Ето, снимайте ме, това е новата ми кола”, и позира. После посочи мерцедеса и каза: „Той е на друг мой съкварталец”. И двете коли бяха паркирани до къща, облепена с плакатите на новите двама депутати от БСП Мая Манолова и Иван Ибришимов. „Искам някой да ми купи от политиците, ама е на… няма, не ми купуват”, нервираше се Альошата.

Баба му Траянка Филипова се доближи и каза: „Чедо, на мен мъжът ми е инвалид, получаваме мижави пари и аз заделям по 10 лв. Винаги ги нося на Альошата, за да не гладуват. Не сме се продавали, но всички сме за БСП”.

Альошата и приятелите му обясниха, че колите се водят на имената на други хора от София. Те отказаха да дадат документите, но бяха открити: „Обидени сме, защото ни унижават политиците. ОТ БСП казват – купиха ви ГЕРБ, а от ГЕРБ казват – купиха ви от БСП. Разберете, на тези избори ние, нито един човек от „Гиздова махала” не се е продал”, надвикваха се хората. А един от тях, който се представи за Евтим Евтимов, демонстративно се метна на едни син мотор на улицата и обяви: „Ето този мотор ми го купи Бойко Борисов”.

Повече подробности в печатното издание

СНИМКИТЕ:

1. Евтим Евтимов позира с опел.

2. Евтим Евтимов се метна намотор и обяви: „Бойко Борисов ми го купи”.

3.Асен в тениска на БСП отрече да са давани пари и коли в махалата.

4. Мерцедеса с регистрация  СА 9577 КМ,  бе паркиран до ромска къща облепена с афиши на Мая Манолова и Иван Ибришимов

 

Spread the love