Яковлии бягат от рускините статистки на филма за Ванга

Filed under: Петрич |

15 души, участвали в скандалната лента за петричката пророчица, вече се изнесли от Яково след новината, че снимачният екипът се завръща в селото

Снимачният екип на руския филм за пророчицата Ванга идва в село Яково с куп изненади за местните статистици, съобщи кметският наместник Велин Иванов, който бил уведомен за готвените сюрпризи от представителите на филма по телефона. Те споделили, че освен тях в групата ще дойдат и руските статистки. При последните снимки повече от тях станаха изключително близки с местните левенти, играли епизодични роли като статисти. Каква е изненада, руснаците не разкриват. Казали му само да очаква неочакван подарък, който ще зарадва и него, и част от яковлии, изпълняващи във филма неми роли. Повечето обаче като разбрали за визитата побързали да напуснат родното си село и заминат на гурбет, уточни кметът.

Около 15 души набързо напуснаха селото в опит да намерят работа в страни от ЕС. Всички те били участници като статисти в сцените, заснети в селото, и станали близки с колежките си. Кметът Велин Иванов обаче каза, че ще посрещне гостите по български обичай с хляб и сол.

Филмът за Ванга предизвика истински фурор и с друго. Кастингът за статисти, предимно мъже, протече при небивал интерес, но никой от Петрич не бе одобрен. В масовите сцени участваха предимно левенти от Яково и Дреново. Филмът ще се запомни и с това, че в къщата, където бе заснето мястото по сценарий, в който пророчица е отгледана, едната стена се срути и падна. Петричани негодуваха и от откритата фалшификация на историята, в която на лента върви среща на Ванга с Хитлер, каквато всъщност никога не е имало. Накрая зрителите остават като гръмнати и от пророчеството й за руския президент Владимир Путин, когото тя не познава, никога не е виждала и коментирала в предсказанията си. От екипа побързаха да заявят в процеса на снимките, че това е художествена измислица и те като такава я пресъздават за широката си публика от над 100 милиона зрители.

Снимка: Велин Иванов

Spread the love