Шефът „Бекастрой” ЕАД Емил Кривошиев взе за 1.5 млн. лв. ремонта на улицата на Самоков, Боровец и селата

Filed under: Самоков |

„Бекастрой” ЕАД спечели обществената поръчка за благоустрояване, основен и текущ ремонт на улици в Самоков, Боровец и селата, т.е. пътищата от четвъртокласната пътна мрежа, на обща стойност милион и половина лева. При закупени от шест участника документи за обществената поръчка две от тях са подали документи – „Бекастрой” ЕАД и „ГБС” АД.

„Коментира се, че била нагласена поръчката. Но трябва да се има предвид, че след като имаш в Самоков база, е нормално да си с приоритет заради цените. В момента във фирмата работят 120 човека от Самоков. Ако имаше друга самоковска фирма, нямам нищо против. При нас са дадени над 2 млн. за асфалтова база и ме дразни, че някой говори за нагласена поръчка. Ако някой има нещо против, да сезира където трябва. „Бекастрой” ЕАД е единствената фирма в Самоков, която има база и затова участвам в такива поръчки. Имам бетонов възел, асфалтова база. Шест фирми са си купили офертите, но повечето са преценили, че нямат шанс и са се отказали. Нямат база, по принцип купуват от мен асфалта, каза Емил Кривошиев – зам.-директор по производствените въпроси в „Бекастрой” ЕАД.

„За мен поръчката е нормална”, сподели още той. „Отговаряме на всички изисквания. Дали сме най-ниска цена. Договорът е подписан и се работи. Става въпрос в повечето случаи за кърпене на основни улици в Самоков, което е още по-трудоемко. Около 200 хил. лв. в поръчката са за четвъртокласна пътна мрежа. Това са пътищата към Горни и Долни Окол, Гуцал, Долна баня, Бели Искър, Боровец, Райово. В момента правим пътя Белчин баня през Рельово  до Ръжана, който не е правен от 20 г., както и  пътя за София, Драгушиново и Злокучене .Срокът е до края на годината.”

 

Spread the love