Директорката Елка Божикова награди 12 талантливи ученици

Filed under: Гоце Делчев |

На патронния празник на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев

 Учители и ученици от елитната гоцеделчевска гимназия ПМГ ”Яне Сандански” с пищни тържества вчера отпразнуваха патронния празник на училището.

12 талантливи ученици, представили отлично гимназията на местни, регионални и национални състезания, получиха признание, отличия и награди в празничния ден. Директорката на училището Елка Божикова с гордост връчи наградите на Иван Недков Кирев от шести клас, заел първи места на областния кръг на олимпиадата по математика, на националното математическо състезание „Иван  Салабашев”, на европейското математическо състезание „Кенгуру” и на коледното математическо състезание, Йордан Димитров Спиров, също шестокласник, бе награден за спечелените от него две първи места на великденското математическо състезание и „Лингвистично кенгуру” на английски език. Заслужени награди получиха и Габриела Любомирова Герова от 8-и „а” клас, класирана на областен кръг на олимпиадата по английски език, и за участие в националния кръг  по английски език, класирана на 4-то място, Мартин Йорданов Узунов от 10-и „а” клас за първо място на коледно математическо състезание, второ място на национално състезание на Кеймбридж училищата и първо място на областен кръг на олимпиада по астрономия. Сред наградените са още Мария Бойкова Грошкова  от 8-и „б” клас за първо място на областния кръг на олимпиада по български език, Екатерина Тодорова Будалакова, също заела първото място на олимпияда по български език и литература, Петър Благоев Праматаров от 10-и „а” клас с две първи места  в математически състезания, петокласничката Саня Гюлсемиева Севдева, също с две  първи места  от математически състезания, Стела Цветкова Тошанова, пети клас, с първо място на областен кръг на олимпиада по математека, Борис Иванов Ангушев – шестокласник, постигнал първо място на националното състезание по английски език на Кеймбридж  училищата, Александра Василева Попова- 11-и „б”  клас, представила се отлично на олимпиада по руски език на „Лингвистично кенгуру”, и десетокласничката Надежда Георгиева  Бунова, заела първото място на областен кръг на олимпиадата по български език и литература.

Особено съм горда, че именно днес на патронния празник на нашата гимназия връчихме заслужените награди на ученици, които с отличната си подготовка представиха не само училището, но и града ни в различните състезания и олимпиади, заяви директорката Елка Божикова. Тя коментира, че след  броени дни 120 абитуриенти ще преживеят  незабравимата емоция от абитуриентския си бал и повечето от тях  ще поемат  към елитните  български и  чуждестранни  висши  учебни заведения.

С празнично  шествие  възпитаниците  на ПМГ „Яне Сандански” преминаха през централните улици на Гоце Делчев, за да продължат празничния си  ден  с изненадите, които ги очакваха в Дома на културата.

Снимки:  С  голямо тържество, наградени ученици, празничен парад и други инициативи учители и ученици  от елитната  ПМГ „Яне Сандански” в  Гоце Делчев  отпразнуваха  патронния празник на школото си.

 

Spread the love