Брат и сестра от Кюстендил впечатлиха специалистите на Международния турнир по спортна аеробика в Боровец

Filed under: Спорт |

Мартин Ковачки се окичи с бронзово отличие, а кака му Габриела дебютира запомнящо се в световния елит, завършвайки 9-а при жените 

Брат и сестра от Кюстендил- Мартин и Габриела Ковачки направиха отлично представяне на Международния турнир за деца, юноши и девойки, и финалът на Световната купа за мъже и жени по спортна аеробика в Боровец и впечатлиха доста от специалистите в този спорт дошли на надправарата.
Българските състезатели спечелиха 13 медала от Международния турнир- 2 златни, 9 сребърни и 2 бронзови, като едно от бронзовите отличия завоюва младият талант на клуб „Тонус“ Мартин Ковачки. При момчета 9- 11 години възпитаникът на Галя Миладинова зае третото място. Марти заедно с партньорката си в смесена двойка- Анна Байрактарска се класираха на 6 място в същата възраст.
Във финалът на Световната купа сестрата на Мартин- Габриела Ковачка зае 9 място в категория жени. За Спортист номер 1 на Кюстендил за миналата година това бе дебют в надпревара от такъв ранг.
„Изключително добро представяне направиха нашите състезатели. Габриела Ковачка, която е държавна шампионка бе дебютантка в категория жени и се състезава със световния елит в този спорт. Въпреки липсата на международен опит и недостатъчната подготовка за състезание от такъв висок ранг, поради липса на финансиране, успя да се мотивира и да покаже потенциала си. Марти също даде най- доброто от себе си. Искам да изкажа огромната си благодарност на Калоян Калоянов за безпрекословната подкрепа, която ни оказа в тежката подготовка. Той е не само световен шампион, но и изключителен професионалист в треньорската професия“, сподели треньорката на „Тонус“ – Галя Миладинова.
Състезанието бе открито от Спортния министър Петър Стойчев и Йорданка Благоева, председател на Съюз по аеробика, а на надпреварите присъстваха по- голямата част от членовете на Техническия комитет на ФИГ.
Надпреварата в курортният център събра състезатели от Австрия, Беларус, Китай, Чехия, Испания, Финландия, Англия, Гърция, Унгария, Испания, Индонезия, Япония, Мексико, Румъния, Русия, Словакия, Тайланд, Турция, Виетнам и България.

Снимки:

1. Бронзовият медалист Мартин Ковачки с треньорката си Галя Миладинова и Калоян Калоянов

2.  Габриела Ковачка 

Spread the love