Глобиха със 7000 лв. грък, въртял комуна за деца в риск в благоевградското село Бистрица

Filed under: Благоевград |

 След проверка, по нареждане на шефа на Агенцията за закрила за детето Калин Каменов

 Янис Димитриадис заловен да работи без лиценз, центърът му стана скандално известен, след като 15-годишният Енис Адеми се нагълта с 27 таблетки

 Акт за 7000 лв. е получил собственикът на комуната за деца в риск в благоевградското село Бистрица Янис Димитриадис. Глобата е в резултат от  проверка, наредена от шефа на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов. Актът е във връзка с установени нарушения и най-вече липса на лиценз. Оказа се, че гръцко-германският център СНЦ  „Димитриадис” – Грижи за деца в чужбина е работил без лиценз за извършваните в него услуги.

Комуната стана скандално известна в края на април, когато 15-годишно австрийче опита да сложи край на живота си, като погълна умишлено близо 27 таблетки от различни видове лекарства. Тийнейджърът бе приет по спешност в реанимация на благоевградската болница със силна интоксикация на организма и анестезиолози се бориха за живота му. Енис Адеми от Австрия е настанен в с. Бистрица по програма за защита на деца в риск и е под мониторинга на Германия заедно с още две деца от чужбина, които имат проблеми в семейната си среда. Центърът се намира на първия етаж в бившата сграда на кметството в с. Бистрица, в непосредствена близост до хотел „Йорго“.

 

Снимка: Калин Каменов

 

Spread the love