Пламен Орешарски: Ще направя всичко възможно кабинетът да бъде представен и гласуван в по-кратък от 7-дневния срок по Конституция

Filed under: Актуално от днес |

Това е най-тежкото предизвикателство в кариерата ми, заяви кандидатът за министър-председател

В моята кариера съм имал много предизвикателства, но днешното предизвикателство е най-голямото. То засяга съдбата на всички граждани, които очакват от мен стабилизация и очертаване на пътя за развитие напред. Това каза кандидатът за министър-председател Пламен Орешарски след приемането на проучвателния мандат за съставяне на правителство.

Гарантирам, че ще направя всичко, което зависи от мен, за да получа политическо доверие, доверието на хората и да осъществя необходимите реформи, някои от които не толкова големи, продължи кандидатът за премиер на Коалиция за България.
„Орешарски ще има много твърда подкрепа от страна на БСП. Ще имаме и високи изисквания за добро управление, за последователност в реализацията на целите, за почтеност в управлението, за да се убедят хората, че не става дума за сваляне на една власт и на повторение на същото от друга партия, а за промяна, към която искрено се стремим“, каза председателят на БСП Сергей Станишев.
„Орешарски с неговия опит, диалогичност, управленски умения е силна кандидатура и може да реализира програмата“, каза той.
Президентът Росен Плевнелиев каза, че търси бърз начин България да се върне към нормалност, с работещи институции.
Ще направя всичко възможно кабинетът да бъде представен и гласуван в по-кратък от 7-дневния срок по Конституция, каза още Пламен Орешарски.
Когато приключат консултациите с основните политически сили, документът с намеренията, по който ще работи правителството, ще бъде публикуван, допълни той.
 

Spread the love