Самоковката Светослава Пешкова № 1 на матурата по история: Доволна съм, ще кандидатствам право или журналистика; Димитър Павлов: Който има знания, няма страхове; Даниел Кирилов: Първо ще поработя в чужбина

Filed under: Самоков |

245 зрелостници от 5 училища на втора матура:

Първата, която излезе точно в 11 ч. от изпита от втората матура, проведен вчера в Самоков, бе Светослава Пешкова от ПГ „К. Фотинов”. „Явих се на изпит по история, защото този предмет ми е интересен”, сподели абитуриентката. „Имам успех 5,60 и ще кандидатствам право или журналистика. Бях изключително притеснена в началото, докато не видях темата „Образуване на българската държава”. Преписвачи нямаше, защото сме сериозни.”

Повечето от явилите се от СУ ”Н. Велчев” предпочетоха  биология и здравно образование. След положения изпит излязоха в страхотно настроение. Калоян Дюлгеров се похвали, че ще кандидатства  кинезитерапия в НСА. „Въпросите не бяха трудни, реших ги без проблем”, каза той.

”Само за два часа се справих с всички задачи, но излязох втори. Който има знания, няма страхове”, лаконичен бе Димитър Павлов.

Даниел Кирилов от ПГ ”К. Фотинов” пък заяви, че е предпочел да се яви по английски език, защото имал най-добра подготовка по него. Нямало да кандидатства тази година, а ще поработи най-напред в чужбина. „Темите ми бяха „Кое е най-опасното изобретение?” и „Какво предпочиташ да бъдеш – дърво или щъркел?”. Мисля, че се справих добре”, каза още той.

245 бяха общо зрелостниците от Самоков, избрали математика, чужд език, философски цикъл, история и цивилизация, география и икономика, физика и астрономия, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда. Матурата премина без проблеми и хванати в преписване.

 Класната ръководителка Ели Иванова с нетърпение посрещна учениците си с думите: „Вие сте ми едни страхотни деца. Дано такива да останете и за в бъдеще в живота. Пожелавам ви много здраве, късмет, спортни прояви”. Иванова посочи, че квесторите са похвалили техните ученици за доброто им поведение на матурата по български език преди няколко дни, както и за вчерашния изпит.

Развивайте себе си със знания и умения, непрекъснато се  усъвършенствайте, за да имате шанс в живота”, пожела на зрелостниците директорката на ПГ по туризъм Теопия Славовска.

След полагането на матурата зрелостниците от СУ ”Н. Велчев” се упътиха към центъра на града с приповдигнато настроение, с клаксони и прегракнали гласове брояха от 1 до 12.

 

Снимки:

1. Раздаване на тестовете

2. Теопия Славовска- директор на проф. гимназия по Туризъм

3. Даниел Кирилов

 

Spread the love