Михаил Константинов: Не може да има кабинет без тройна коалиция

Filed under: България |

За да има кабинет, трябва да има тройна коалиция. Това каза математикът проф. Михаил Константинов, член на борда на директорите на „Информационно обслужване“.

„Както и да го въртите и сучете, ако ГЕРБ откажат да подкрепят този кабинет, което е напълно възможно, тогава трябва задължително тройна коалиция. Няма откъде да вземете необходимите гласове“, каза проф. Константинов. Най-малкото, за да започне едно редовно заседание на парламента, трябва да се регистрират 121 депутати, допълни той.

По негови думи, ако 120 народни представители твърдо подкрепят правителството, няма кой да го свали от власт. „Вотът на недоверие изисква повече от половината да гласуват, а това означава да се получи пропукване в двете основни партии, които са в основата на тройната коалиция, а именно БСП и ДПС, защото те имат 120 народни представители“, посочи той.

По негови думи тези сметки – 120, 121 са доста забавни и наистина показват, че има тройна коалиция. „От там нататък управляващите трябва да се съобразяват с народа, защото ако народът тръгне, няма да ги оправят никакви мнозинства“, каза още Константинов.

 

Spread the love