Семкаджията на канабис Борис Георгиев разиграва съдии и прокурори явява се без адвокат

Filed under: Регион |

Подсъдимият за държане на канабис Борис Георгиев от село Коларово се държа неуважително в зала. Наркопроизводителят се яви без адвокат и с това отложи процеса по бързо производство. Съдия Божана Манасиева го попита дали е чел получения по пощата обвинителен акт. Той обаче се направи на разсеян и отговори, че не го бил чел. Как така не сте го чели?, попита съдия Манасиева. ”Жена ми го чете вместо мен”, разясни обвиняемият. Той е призован по дело за държане на 164 грама тревиста маса, която при полеви тест, реагирала на канабис. Акцията е реализирана съвместно с РДБОП в село Коларово в къщата му в село Коларово. На тайни места Георгиев успял да скрие наркотика за 656 лв. Това се разбра в съдебна зала вчера.

”Това ясно ли ви е, попита го съдия Манасиева. ”Не съм чел, нищо такова. Мислех си, че става дума за „семките”?, поясни той.

”Вие играете роля на изненадан. Това е неуважение към съда”, контрира прокурор Пиринка Костадинова. От държавното обвинение го призоваха да дава ясни и точни отговори, а не да шикалкави. След като се разбра, че въпреки че е получил обвинителния акт, той се явява в зала без адвокат. Съдът счете да го информира за по-нататъшното развитие на делото. Така отпадна вариантът за съкратено производство, защото подсъдимият не бе съгласен и делото стартира по реда на общ характер, като в процесът ще има призовани и свидетели и вещи лица.

Spread the love