Петър Стоянович: Бог да ни е на помощ

Filed under: България |

Стоянович благодари на Пенев за свършената работа

Министърът на културата в служебното правителство Владимир Пенев предаде поста на Петър Стоянович .

Преди малко повече от месеца се наложи да поема този тежък кръст – да стана министър на културата в служебното правителство. Това бе едно полезно изпитание за мен. Надявам се по никакъв начин да не съм попречил на работата на министерството, а да съм помогнал, посочи Владимир Пенев. Той благодари на всички директори на дирекции, зам.-министри, главния секретар, шофьорите и на всички хора, с които е работил в Министерството на културата.

Пенев пожела успех на новия културен министър.

В първите няколко седмици ще се ориентирам в детайли в положението в сектора, каза Петър Стоянович. Мисля, че ще имаме по-малко време за веселба, отколкото за работа, като гледам ситуацията. Днес не мога да имам нито детайлен поглед върху подробностите, нито мога да се произнеса, освен за две – три неща, които ще направя на първо време. Ще направя максимално бързо среща с неправителствените организации и всички гилдии и съюзи, които са включени, както в изработването на стратегията на министерството, така и в ежедневната работа, обяви още той.

Стоянович благодари на Пенев за свършената от него работа, като посочи, че той е имал само една пролет, но тази пролет е била наистина цъфтяща. Бог да ни е на помощ, но само с него няма да успеем, трябва и ние да поработим, заключи новият министър.

 

Spread the love