Екзотично присъствие на 33-тия международен турнир по художествена гимнастика „Кюстендилско лято 2013“

Filed under: Спорт |

Над 70 грации от 3 континента ще уважат традиционната надпревара, очакват ги подаръци изненади

Днешният Международен ден на детето ще събере над 70 гимнастички на различна възраст от цял свят на 33-тия Международен турнир по художествена гимнастика „Кюстендилско лято 2013“. Любителите на най-женския спорт ще имат удоволствието да наблюдават на килима в залата по гимнастика на стадион „Осогово“, състезателки от 3 континента. Заявки за участие са потвърдили момичета от ЮАР, 3 клуба от Бразилия, състезателки от Лондон и Сараево, както и най-добрите клубове от България.
„Турнирът тази година ще премине под мотото „50 години художествена гимнастика в Кюстендил“. За съжаление от залата ще отсъства създателката на школата Райна Афионлиева, но по това време е Европейското първенство във Виена, на което тя е специален гост. Подаръци – изненади ще има за всички деца. Нашият клуб ще се представи с 35 гимнастички. Очаквам децата да преживеят по невероятен начин своя празник, с много усмивки и настроение“, сподели президентът на „Велбъжд“ Блага Шишкова и доуточни, че самото тържество по случай полувековния юбилей ще се състои на по-късна дата.
По традиция в надпреварата ще има две класирания – международно и републиканско, като ще има и няколко специални награди. Турнирът започва в 10,00 часа с надпреварата при най-малките, момичетата до 8 и до 10 години. Официалното откриване на „Кюстендилско лято 2013“ е в 12,00 ч. След това е състезанието при девойки младша и старша възраст и жени.

Текст под снимка: Блага Шишкова е подготвила подаръци са всички деца.

Spread the love