Манолова: Не можеш да протестираш срещу кабинет на 3 дни

Filed under: Последни |

Шествието пред централата на „Позитано 20“ беше абсолютно незаконно, заяви на извънредна пресконференция депутатът от ПГ на КБ Мая Манолова, предаде репортер на БГНЕС.

„Гражданските протести свалиха правителството на Бойко Борисов през февруари. Но дали днешните протести бяха протести на граждани – в тях не чухме нито едно гражданско искане, а искане за оставката на правителството, което е буквално на три дни. Срещу кое действие на правителството протестираха днес“, попита Манолова.

„Протестът беше организиран от РЗС на Яне Янев и НФСБ. Те стояха зад днешните протести, а зад Яне Янев прозира лицето на ГЕРБ, лицето на Бойко Борисов, защото и първата среща на Борисов в парламента беше именно с Яне Янев. Очевидно отново РЗС ще бъде инструмент за открита политическа конфронтация на ГЕРБ“, каза Манолова.

Доколко тези протести бяха законни, попита тя и продължи: „защото Столичната община е дала разрешение за два протеста – на РЗС и НФСБ, с маршрути от „Дондуков“ до парламента и от Борисовата градина до парламента“.

„Мисля, че г-н Орешарски би отговорил на граждански искания. Убедена съм, че той би отговорил на всяко искане и възражение срещу неговия кабинет, но днес не чухме такива искания“, каза Манолова и повтори, че днес не е заявяван протест от граждански организации. Очаквайте още подробности.

Spread the love