Петрички ученици от две школа демонстрираха баскетболни умения в оспорвани двубои

Filed under: Баскетбол |

В навечерието на празника на детето в Петрич се изиграха два много оспорвани баскетболни двубоя между възпитаниците на ОУ „Кочо Мавродиев” и ОУ „Гоце Делчев”. Момчетата и момичетата на двете училища играха при огромна подкрепа от съучениците си, заели стратегически места край игрището, като и в двата двубоя победи постигнаха възпитаниците на преподавателя по физическо възпитание в ОУ „Кочо Мавродиев” Иван Стоилов. Момчетата победиха с 20:16 отбора на училище „Гоце Делчев”, а момичетата – с 32:28. Резултатът се движеше в полза на учениците на Николай Пиргов от училище „Гоце Делчев”, но неточна стрелба ги лиши от победа, след като младите талантливи баскетболисти на „Кочо Мавродиев” финишираха бурно с по-точен мерник.

Двете спортни прояви бяха по повод приключването на първата година от проект „Успех”, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейски социален фонд.

Преди двубоите мажоретен състав под ръководството на г-жа Бачева внесе допълнителна доза настроение.

„Стана хубав празник. Нашата цел е децата да се занимават допълнително с баскетбол и да се усъвършенстват. За изтичащата година отборът на момичетата завоюва първо място на общинско ниво и трето на областно, а този на момчетата – трето място на общинското състезание. 268 часа допълнително натоварихме децата с елементи в дисциплината баскетбол, което бе и едно от изискванията на проекта „Успех”. Нашето училище сътрудничи по този проект с училище „Гоце Делчев”. Това дава възможност да видим с колегата Николай Пиргов какво е моментното състояние на състезателите, с които работим, и да подобрим своята по-нататъшна подготовка”, сподели преподавателят  Иван Стоилов.

Димитър Влахов, директор на училище „Кочо Мавродиев”, връчи на отборите участници грамота за феърплей, висок спортен дух и отлично сътрудничество по европроекта.

„Измина една успешна година по проект „Успех”. Сътрудничеството между двете училища бе на ниво, което е истински пример за подражание. Пожелавам през следващата 2013/2014 година още по-високи успехи”, каза директорът на училище „Кочо Мавродиев” Димитър Влахов.

 

На снимките:

1. Отборите на двете училища се снимаха за спомен.

2. Директорът Димитър Влахов награди призьорите.

3. Баскетболистите от училище „Гоце Делчев”

Spread the love