Над 668 000 лв. събрани като глоби от пушачи за една година

Filed under: България |

За една година, след като бе въведена забраната за пушене на обществени места на 1 юни 2012 г., здравните инспектори са направили 215 207 проверки в цялата страна и са наложили глоби за над 668 000 лева.

Проверките са били и дневни, и нощни, като много от обектите са проверявани неколкократно, съобщи Министерството на здравеопазването. Най-често са проверявани лечебните и здравни заведения, а на второ място – обектите за хранене и развлечения.
Над 25 000 пък са проверките в детски и учебни заведения, а малко под 4000 са инспекциите на откритите обществени места – прилежащи терени и тротоари на детски градини и ясли, площадки за игра, спортни обекти – по време на спортни и културни прояви.
По-голямата част от наложените през едногодишния период актове са за нарушения на забраната в заведения за обществено хранене и развлечения – кафе-барове, кафе-аперитиви, барове, ресторанти, игрални зали, казина, както и на работни места.
Отличници по брой проверки са служителите на регионалните здравни инспекции в София-град, Пловдив, Бургас, Благоевград и Варна, а най-строги са били инспекторите в София, Пловдив, Добрич, Бургас, Благоевград и Варна.

 

Spread the love