60-годишен юбилей чества ансамбъл „Граово“ в Перник

Filed under: Перник |

340 са танцьорите и певците във формациите, 30 години хореограф е Александър Нецов

Фолклорният ансамбъл „Граово“ в Перник днес празнува 60-годишен юбилей. Събитието ще бъде отбелязано с два концерта в Двореца на културата от 15 и 18 ч.
„Театралният салон трудно ще побере всички, които са заявили желание да присъстват на събитията, но изявите му, както и проследяването на неговата история и успехи ще могат да се видят на специално подготвен мултимедиен екран във фойаето”, твърдят организаторите.
В школите на ансамбъла са участвали хиляди млади хора. В годините няколко поколения носят и предават любовта към българския фолклор и днес, техните деца и внуци огласят репетиционните зали и концертните подиуми. Сега танцьорите и певците във формациите са над 340. Те споделят, че ентусиазмът и упорития труд в танцовото изкуство ги зарежда, доставя им удоволствие, а постигнатите успехи им носят удовлетворение. Днес популярността на Ансамбъла продължава да расте. Неговите темпераментни танци, разнообразни ритми и концерти са неповторимо изживяване, както за самодейците, така и за публиката. Това привлича много млади хора, които оформят една голяма общност.

Повече подробности в печатното издание
СНИМКИ
Танцьори от ансамбъла пред Двореца на културата

Spread the love