Банско прие състезание по планинско колоездене и бягане

Filed under: Спорт |

За трета поредна година Банско бе домакин на състезание по планинско бягане и колоездене. Организатори на събитието са община Банско, Българската федерация по лека атлетика и сдружение „Маратон“. Наградите си оспорваха състезатели по планинско бягане и планинско колоездене.

Стартът бе тази в събота пред хотел „Кемпински Гранд Арена“. Колоездачите финишираха след 27 км на хижа „Вихрен”, на 1950 м надморска височина. Бегачите достигнаха връх Вихрен (2914 м) след 13 км тичане. Тази година заявки за участие в стартовете бяха подали 120 състезатели, а преди 2 години в дебютната проява бяха едва 70. И в двете състезания трасето минава по ски път, макадам, асфалт и по туристическа пътека.
Стартът е част от верига състезания, които ще се проведат в 4-те най-големи български планини – Рила, Пирин, Витоша и Стара планина, като тази година за първи път ще се проведе подобно изкачване и на връх Ботев. По този начин организаторите почитат Алеко Константинов и годишнината от първия организиран туристически поход в България.

Текст за сн: 120 състезатели участваха в планинската надпревара в Банско.

Spread the love