Самоковец № 1 за купа „Дряново“ в полите на Стара планина

Filed under: Спорт |

Представителят на клуб „Соколец“ Боян Софин завоюва златен медал в надпреварата по ориентиране за купа „Дряново“, състояла се в околностите на едноименния старопланински град.

Самоковецът разчете правилно силите си в първия ден от турнира и пресече финала с второ време, само на 17 секунди от първенеца в група М-18.

Във втория ден от състезанието обаче Софин бе неудържим по трасето и въпреки лошото време успя да пресече пръв финала, а с това и да грабне купата. За отличното си представяне в полите на Стара планина талантът от Самоков заслужи специални похвали от треньорския щаб, който обаче го предупреди, че тепърва започват силните турнири.

Съотборникът на Боян – Николай Велков, финишира седми, а в групата на ветераните Георги Чешмеджиев остана на косъм от място на подиума, пресичайки финалната линия с четвърти резултат.

Братята Христо и Иван Николови (група М-10 и М-12) също успяха да се вклинят в десетката, показвайки че израстват с всеки изминал ден.

Следващата спортна проява, в която представителите на „Соколец“ ще вземат участие, е Купата на България. Турнирът ще се проведе през юли в Родопите.

 

На снимката:

83- Боян Софин

 

 

 

Spread the love