Таня Андреева: Ще подобрим качеството на здравеопазването

Filed under: България |

Ще намерим решенията, които да отговарят на очакванията на съсловието, каза още здравният министър

Решаването на проблемите на специалистите по здравни грижи е фактор за подобряване качеството на здравеопазването. Това коментира министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева по време на среща с ръководството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, съобщиха от пресслужбата на министерството. От асоциацията разчитат на подкрепа от страна на здравното министерство за решаване на най-важните въпроси на професионалистите по здравни грижи, тъй като по този начин ще се овладее тенденцията за намаляване на техния брой през последните години. Представителите на асоциацията са подчертали необходимостта от нормативно регламентиране на системата за продължаващо обучение и кариерно развитие на професионалистите по здравни грижи.

„Българското здравеопазване е невъзможно да функционира без професионалната работа на всичките 26 755 медицински сестри, над 3500 акушерки, близо 2700 фелдшери и хилядите други специалисти“, изтъкна още Андреева. Тя уточни, че голяма част от изложените проблеми изискват не толкова финансов ресурс, а приемане на промени в нормативната уредба, които вече многократно са обсъждани съвместно от експерти на министерството и асоциацията.

„Съвместната ни работа ще продължи в активен режим и съм убедена, че в дух на диалог и конструктивност ще намерим решения, които да отговарят на очакванията на съсловието“, допълни здравният министър.

Spread the love